Om oss

Varumärket KOMFOVENT
KOMFOVENT är ett varumärke för ventilationsprodukter som tillverkas av företaget AMALVA. KOMFOVENT står för komfort, hälsosamt inomhusklimat, effektivitet och produktivitet.
Vi ansvarar för hög kvalitet och driftssäkerhet hos våra produkter. De mest effektiva lösningarna uppnås genom vår moderna tillverkning och vi garanterar - KOMFOVENT FUNGERAR SOM DET SKA.

Företagets historia
Företaget AMALVA grundades i Vilnius, Litauens huvudstad, år 1997. Vi startade med aktiviteter såsom ventilation, kanaler, anslutningar och tillverkning av andra systemelement.  Från och med år 1999 började företaget att tillverka ventilationsaggregat med diverse utformningar, möjligheter och tillämpningar, samt med ett brett utbud av luftflöden från 50 upp till 100 000 m³/h.
AMALVA är ett konstant växande företag. Nu ägnar vi all vår energi åt att skapa och erbjuda innovativa produkter som tillfredsställer de mest krävande kunderna. Vi är stolta över att sysselsätta mer än 400 människor och över vårt 30 000 m² stora produktionsanläggning. Hög kvalitet, en stor respekt för miljön med en tro på en bättre och renare värld, med företagshälsovård och arbetarskydd – det är mål som vårt företag står för. Företagets verksamhetssystem uppfyller kraven för kvalitets- och miljöstandarderna ISO 9001 och ISO 14001, och utrustningen är EUROVENT-certifierad.

Företagets utveckling
Ett dotterbolag AMALVA BALTIJA öppnades i Riga, Lettlands huvudstad år 1999. Tillverkningsanläggningar, lagerlokal och försäljningskontor är lokaliserade där
AMALVA:s introduktion i Ryssland resulterade i öppnandet av ett handelskontor i Moskva under 2002. Den ryska staden Ryazan valdes som tillverkningsort för de första brandspjällen under 2007.
Varje år görs investeringar för att förvärva nya moderna maskindelar, verktyg, och personlig utbildning – med huvudmålet att endast tillverka och erbjuda produkter av hög kvalitet. Genom att använda den gemensamma kunskapen och skickligheten från våra lokala ingenjörer och specialister, tillsammans med den erfarenhet som finns hos våra utländska partners, har vi möjlighet att erbjuda de bästa tekniska lösningarna. 
För oss betyder växa att röra sig framåt tillsammans med våra kunder, dela samma värden, uppfylla deras behov och förväntningar.  Tillsammans med våra partners rör vi oss mot nya och mer ambitiösa mål.